Кернес пообіцяв “видалити як зуб” тих, хто заважатиме будівництву дороги через ТЦ “Барабашово”

Скриншот

Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв “видалити як зуб” тих, хто буде заважатиме будівництву дороги через ТЦ “Барабашово”.

Про це Кернес заявив в ході сесії міськради, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я хочу сказати Олександру Фельдману, і” Нашому краю “, і всьому управлінському загалу АВЕКа – ви, будь ласка, перерахуйте в бюджет міста майже 57 млн гривень, які ви заборгували. Ви, пане Фельдман, віддайте своїм боржникам борги, які висять у вас мільйонні, – зазначені у вашій декларації, і ті, які не вказані у вашій декларації. Ви заклали майно підприємців без їхнього відома в банки, отримали за це гроші …. А дорога, яка буде проходити від Шевченка до Академіка Павлова і 50 років ВЛКСМ, з’єднувати центр міста і Салтівку – ця дорога необхідна для реалізації транспортних розв’язок міста. Ми її побудуємо. А будете заважати – ми видалимо вас як зуб. Знаєте, як зуби видаляють? Якщо не знаєте, то підіть до зубного лікаря і спробуйте. Ось так ось буде. Дорога буде побудована. Ця дорога законна. І те, що там побудовано за червоними лініями – все протизаконно, все буде знесено. І будуть нові МАФи надані підприємцям, які будуть належати до комунальної власності міста, і не буде там ніяких поборів, які зараз йдуть”.

Він нагадав, що дорога передбачена усіма генпланами Харкова.

Кернес зробив таку заяву, відповідаючи на виступ перед початком сесії депутата Віктора Ларченко, який працює радником голови правління ПАТ “Концерн АВЕК і Ко” і помічником народного депутата Олександра Фельдмана.

“Наша фракція на цій сесії не буде приймати рішення, брати участь в сесії. Тому що на сьогоднішній сесії і минулій виносяться певні рішення, які йдуть врозріз з законом. Тому ми вважаємо, що недоцільно брати участь в даних заходах. Те, що відбувається відповідно до певного об’єкта, навколо якого на сьогоднішній момент дуже багато розмов, пересудів … Я хочу сказати, що там відбуваються дуже негарні речі, які нагадують монополізацію торгового центру і зміну власника. Чому? – цьому є прості пояснення. Йдеться про дорогу нібито в першу чергу, а насправді там скасовуються рішення, не пов’язані з дорогою, а зовсім в інших місцях, але які відносяться до цього об’єкту … Тому нехай розбираються … ми подаємо заяви в певні інстанції, і нехай цими питаннями займаються правоохоронні органи”, – сказав Ларченко.

На сесії зареєструвався 71 депутат.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.