Верховний суд відкрив провадження щодо проспекту Григоренка в Харкові

Фото: ХарківTimes

Верховний Суд відкрив касаційне провадження за скаргою міськради Харкова щодо перейменування проспекту Жукова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Харківська міська рада оскаржила рішення суду у справі про перейменування проспекту маршала Жукова у найвищий інстанції — Верховному Суді України. Колегія Касаційного адміністративного суду відкрила провадження щодо скарги мііськради.

“Касаційна скарга відповідає вимогам статті 330 КАС України, подана з дотриманням строку на касаційне оскарження, підстави для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження відсутні”, — говориться в ухвалі суду від 10 грудня.

Також згідно ухвали, суд витребовує справу і надсилає її учасникам копію ухвали разом зі скаргою і доданими матеріалами. Сторони мають подати відзив на касаційну скаргу упродовж 10 днів з дня отримання копії ухвали.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Другий апеляційний адміністративний суд 15 жовтня відкрив апеляційне провадження за скаргою Харківської міської ради на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 5 вересня щодо перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова.