Наступного року цифровій грамотності навчать 100 тисяч харків’ян

Фото: ХарківTimes

У 2020 році 100 тис. жителів міста Харкова мають пройти курси цифрової грамотності, повідомив в інтерв’ю одній з телепрограм заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За словами Дробота, це одне із завдань Департаменту цифрової трансформації, презентація якого відбулася минулого тижня.

Він нагадав, що в січні почне роботу державна онлайн-платформа з навчання та поглиблення навичок українців з цифрової грамотності. Спочатку там будуть доступні три курси, а потім, упродовж року, з’явиться ще близько 20.

“Це курси у вигляді серіалу за участю українських “зірок”. Цифровій грамотності складно навчити звичайним педагогічним способом – треба, щоб людині було цікаво, тоді вона вчиться із задоволенням. Разом із Міністерством цифрової трансформації Харків братиме участь у програмі підвищення цифрової грамотності населення. Ми хочемо вчити харків’ян будь-якого віку, адже у кожної вікової групи своя потреба”, – зазначив Олег Дробот.

Він також повідомив, що ці курси будуть доступні в оффлайн-точках – бібліотеках, територіальних центрах соціального обслуговування, центрах надання адміністративних послуг. Там же розповідатимуть про міські цифрові проєкти, над якими працює Департамент цифрової трансформації.