Мешканці Бєлгорода організували контрабандні поставки товарів з України до РФ (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківські правоохоронці викрили контрабандну схему переміщення товарів з України до РФ.

Про це  Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Східного регіонального управління ДПСУ.

Попередньо встановлено, що схему організували громадяни РФ – жителі м. Бєлгород. Вони створили в м. Харків «логістичний центр» та приймали замовлення на доставку товарів поза митним контролем через українсько-російський кордон. Товари, які винахідливі ділки планували незаконно переміщувати через кордон, надходили з різних куточків України.

“Росіяни у спеціальних складських приміщеннях в м. Харків фасували та зберігали товар, який згодом передавався особам, що безпосередньо незаконно переміщували його через кордон до РФ. В подальшому такі контрабандні «пакунки» вже на території РФ доставлялися кінцевим отримувачам переважно поштовими компаніями-перевізниками”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у складських приміщеннях правоохоронці виявили поштові приватні пересилання об’ємною вагою понад 6000 кг. До РФ планували переправити одяг, взуття, рибальські приладдя, біжутерію, косметичні вироби, годинники, приладдя для паління тютюну. Також у Росії чекали волоські горіхи, паливно-мастильні матеріали, комп’ютерну техніку, товарно-супровідні документи. За попередньою оцінкою загальна вартість вилученого товару може сягати понад 10 млн грн.

За інформацією прес-служби прокуратури області, загалом під час обшуків вилучено більше 100 ящиків та 400 мішків, де містилися товари побутового призначення, призначені для адресатів з різних регіонів РФ.

Операцію з викриття контрабандної схеми провели співробітники Східного регіонального управління ДПСУ та оперативного управління ДФС України в Харківській області під керівництвом Харківської місцевої прокуратури №1.

Фото: khar.gp.gov.ua