Харків продовжить розвивати співпрацю з Ізраїлем

Фото: ХарківTimes

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 17 грудня, провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном. В ході зустрічі сторони обговорили напрямки подальшої співпраці.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Перший віце-мер зазначив, що сьогодні пріоритетним напрямком роботи міської влади є побудова системи безпечного і “розумного” міста, а також розвиток транспортної інфраструктури, зокрема, оновлення автобусного і трамвайного парків. Окремим стратегічним напрямом роботи міста є модернізація комунальних підприємств “Харківські теплові мережі” та “Харківводоканал”.

“Ми в цьому напрямку працюємо зі Світовим банком, але можемо розглянути і інші інвестиції для цієї сфери. Також сьогодні місто працює над створенням Ситуаційного центру, і в цьому питанні ми в тому числі переймаємо досвід Ізраїлю. Наші фахівці вже ознайомилися і високо оцінили низку ізраїльських технологій, починаючи від системи безпеки на дорогах, відеоспостереження та підтримки порядку на вулицях міста, а також запобігання терористичних загроз. Будь-який інвестор, який приходить в місто, а також його жителі повинні бути захищені”, – підкреслив перший віце-мер.

Своєю чергою посол запропонував залучити ізраїльських фахівців для облаштування парковок в Харкові. “У нас є система парковки в мобільному телефоні. Вона дуже зручна, можна відстежувати, коли і де припаркувалася людина і що вона заплатила за парковку. Можливо, це допоможе вирішити проблему з заторами і розвантажити трафік на дорогах”, – зазначив Джоел Ліон.

Ігор Терехов пообіцяв, що місто розгляне цікаві ізраїльські технології в цьому питанні.

Також сторони обговорили культурну складову співпраці, зокрема, участь харківських та ізраїльських артистів в різних фестивалях і культурних заходах, що проводяться в Ізраїлі і Харкові. Перший віце-мер також підкреслив, що міська влада вже зараз веде активну співпрацю і надає підтримку ізраїльським представництвам. Так, в травні в місті пройде спільна архітектурна виставка “Харків – Тель-Авів”, присвячена епосі конструктивізму.

Крім того, Ігор Терехов зазначив, що в Харкові працює Консульство Держави Ізраїль, і запропонував у зв’язку з цим призначити Почесного консула Ізраїлю в Харкові. Посол пообіцяв розглянути це питання.

На завершення зустрічі Джоел Ліон запросив представників міської влади Харкова взяти участь у Конференції мерів, яка пройде в Ізраїлі в червні.