“Формула Штанмайєра” і земельна реформа – в міськраді зустрілися з експертами ОБСЄ

Фото: city.kharkov.ua

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 17 грудня, зустрівся з експертами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Перший віце-мер поспілкувався з керівником Харківської команди ОБСЄ Ольгою Скріповською, її заступником Алміром Механовичем і спостерігачем Харківської команди ОБСЄ (політичний аналіз) Крістофом Фортьє-Гі.

Ольга Скріповская зазначила, що працює в ОБСЄ давно, а у Харкові – з початку року. Мета візиту до міської ради – представити команду місії і обговорити питання і ситуації, пов’язані з «Формулою Штанмайєра» і земельною реформою, як це може вплинути на безпеку і відобразитися на роботі влади.

Ігор Терехов повідомив, що кожен має право висловлювати свою позицію, земельна реформа не стосується міста, а після загострення внутрішньої політичної ситуації навколо «Формули Штанмайєра» депутати Харківської міської ради першими ухвалили звернення до Президента України, щоб підтримати його рішення у пошуках миру.

Він сказав, що міська рада надасть необхідну інформаційну підтримку місії для моніторингу безпеки ситуації в регіоні, а також підкреслив, що влада готова до місцевих виборів і продовжить розвиток Харкова у всіх напрямках.

Довідка. ОБСЄ (англ. OSCE, Organization for Security and Cooperation in Europe) – Організація з безпеки і співробітництва в Європі, яка займається питаннями безпеки і об’єднує 57 країн в Північній Америці, Європі та Центральній Азії. Штаб квартира ОБСЄ знаходиться в Австрії (Відень).

Постійна рада ОБСЄ схвалила рішення про направлення в Україну спеціальної моніторингової місії за запитом Уряду України 21 березня 2014 року. Представництва Спеціальної моніторингової місії знаходяться в Херсоні, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях, Луганську та Києві (головний офіс).