У районах міста вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС пройшли 13 грудня в районах Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Так, у Київському районі захід пройшов біля пам’ятника Героям Чорнобиля по вул. Метробудівників. У ньому взяли участь ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, представники Адміністрації Київського району та районної організації “Чорнобиль”, курсанти Національного університету цивільного захисту України, а також учні Харківської спеціалізованої школи №166 “Вертикаль”.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання й поклали квіти до пам’ятника. Священики Харківської єпархії відслужили молебень.

Також представники районної адміністрації провели зустріч з чорнобильцями та вдовами загиблих ліквідаторів.

У Київському районі на обліку перебуває 1 тис. 39 людини, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі 588 ліквідаторів та 103 вдови померлих ліквідаторів. З січня 2019 року в районі померло 19 осіб, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.

Урочистий захід до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС також пройшов біля пам’ятного знака “Захисникам Вітчизни” в Московському районі. Ліквідатори аварії, представники Адміністрацією Московського району та районної громадської організації “Союз Чорнобиль Україна” вшанували пам’ять загиблих і померлих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

В ході заходу ліквідатори аварії поділилися спогадами про важкі будні перебування у 30-кілометровій зоні, про день, коли вдалося побороти смертоносний атом.