Суд у справі Добкіна перенесли 11 раз

Фото: suspilne.media

Дзержинський районний суд Харкова оголосив чергову перерву у справі ексмера Харкова та екснардепа Михайла Добкіна, колишніх і нинішніх посадовців Харківської міської ради, підозрюваних у шахрайстві із землею та зловживанні службовим становищем.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Як повідомив кореспондент Суспільного, засідання не відбулося через неявку двох захисників підозрюваного Бориса Бароніна. Один з них хворіє, другий бере участь в іншому засіданні, повідомив суддя Олексій Шишкін.

“Сьогодні знову, на жаль, неповний склад суду — у обвинуваченого Бароніна відсутні захисники. Адвокат Богомолов надав до суду заяву — просить відкласти розгляд справи у зв’язку з находженням у відпустці з 16 по 26 грудня. Адвокат Піроженко також подав клопотання — просить відкласти розгляд справи, адже зайнятий в Ленінському районному суді міста Харкова по іншій справі”, — сказав Шишкін.

Всі інші учасники справи, в тому числі Михайло Добкін, на засідання прибули.

Прокурор проти відкладення засідання не заперечував.

Суддя призначив наступне засідання на 5 лютого.

Справу з шістьома підозрюваними передали до суду у жовтні 2018 року. Відтоді до розгляду по суті не дійшли. Більше року триває підготовче засідання. Засідання переносять через неявку підозрюваних, їх захисників тощо.

За версією слідства, посадовці Харківської міськради за часів Добкіна-мера в порушення закону передали в приватну власність понад 70 гектарів землі, спричинивши збитки у сумі більше 200 мільйонів гривень. У пресі можливу оборудку назвали “кооперативна схема”.

Крім Добкіна, у справі п’ятеро підозрюваних: колишній архітектор Харкова Сергій Чечельницький, заступниця мера Тетяна Овіннікова, колишній директор міського департаменту земельних відносин, депутат міськради Борис Баронін та двоє засновників житлових кооперативів.

Добкін вважає справу сфабрикованою.

На початку судового розгляду інтереси Бориса Бароніна у справі представляв адвокат Олексій Кучер. Після перемоги у парламентських виборах право Кучера на заняття адвокатською діяльністю було зупинено, а 5 листопада 2019 року він очолив Харківську облдержадміністрацію.