Харків’янам і представникам ще чотирьох міст України вручили премію «Подолання»

Фото: city.kharkov.ua

Церемонія нагородження лауреатів інклюзивної премії «Подолання 2019» відбулася 13 грудня у бальній залі готелю «Premier Palace Hotel Kharkiv».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, засновник премії і президент громадської організації «Креавіта» Олена Шингарьова, радник ПРООН з питань примирення і соціальної єдності Анна Борова, лауреати премії, депутати та інші гості.

За словами Олени Шингарьової, цього року премія розширила свою географію і вийшла на всеукраїнський рівень. Лауреатами премії стали не тільки харків’яни, але й представники Одеси, Полтави, Краматорська (Донецька область) та Сєвєродонецька (Луганська область). Також розширилося і коло номінацій. Крім номінацій минулих років: «Бізнес», «Професіоналізм», «Громадська діяльність», «Спорт», з’явилися і нові – «Гордість України», «Захисник України», «Талановиті діти», «Державна служба». Лауреатам премії вручається пам’ятний диплом та грошова премія на розвиток діяльності.

Олена Шингарьова повідомила, що кандидати з інших областей України були запропоновані завдяки підтримці Програми ООН. Своєю чергою Ганна Борова зазначила, що премія прагне до побудови рівних можливостей і створення світу без обмежень.

Лауреатом премії в номінації «Професіоналізм» став Олег Лепетюк, адвокат, голова Громадської організації незрячих юристів (м. Харків).

В номінації «Спорт» перемогла Марина Литовченко, паралімпійська спортсменка, голова Громадської організації “Необмежені можливості»(м. Харків).

Лауреатом премії в номінації «Захисник України» став Володимир Воропай, військовий центру спеціального призначення (м. Харків).

Зі списком лауреатів премії та їхніми історіями можна ознайомитися  тут.

Також в рамках заходу відбувся показ колекції дизайнера Олександра Бевзюка спільно з моделями першого в Україні інклюзивного модельного агентства, яке відкрилося в Харкові влітку поточного року. У показі також взяли участь Світлана Горбунова-Рубан, депутат Харківської міської ради Ольга Чичина, актори і відомі харків’яни. В ході церемонії пройшов інклюзивний концерт.

Зазначимо, що премія «Подолання» в місті Харкові заснована в 2013 році і вручається людям з інвалідністю за досягнення у професійній, творчій, спортивній або громадській діяльності. За цей час лауреатами премії стали 49 осіб. Захід проходить під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.