Героїчно загиблого нацгвардійця Сергія Михальчука поховають на Алеї Героїв у Харкові

Фото: ngu.gov.ua

14 грудня в зоні проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій області в результаті ворожого артилерійського обстрілу наших позицій міна забрала життя 21-річного нацгвардійца Сергія Михальчука.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Східного регіонального управління Національної гвардії України, прощатися із загиблим героєм будуть завтра, 17 грудня, на його батьківщині – в селі Великі Проходи Дергачівського району Харківської області.

Прощання пройде в місцевій церкві, де зберуться родичі, друзі і побратими. У Сергія залишилися батьки і брат.

18 грудня о 12.00 Сергія Михальчука поховають на Алеї Героїв 18-го кладовища (пр. Юрія Гагаріна, 362) в Харкові.

Молодший сержант Сергій Михальчук 1998 року народження, уродженець села Великі Проходи Дергачівського району, служив в 4-й бригаді оперативного призначення Національної Гвардії України (бригада швидкого реагування). 14 грудня в районі Світлодарськ дуги під час артилерійського обстрілу прикрив своїм тілом бойового побратима. Нацгвардієць прийняв на себе основну масу уламків і отримав смертельні поранення.

“Сергій Михальчук продемонстрував найвищий прояв бойового братерства, віддавши своє життя за побратима. Його героїчний вчинок завжди пам’ятатимуть. За проявлений героїзм його буде представлено до високої державної нагороди. Командування Національної гвардії України, Об’єднаних сил і бригади швидкого реагування НГУ висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Вічна пам’ять герою! “, – йдеться в повідомленні Нацгвардії України.