Жадан заступився за затриманого ветерана АТО Андрія Антоненка

Фото: Сергій Жадан/Facebook

У Харкові пройде рок-концерт на підтримку затриманого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Сергія Жадана у Facebook.

Поет і фронтмен гуртів Жадан і собаки і Лінія Маннергейма опублікував у соцмережі афішу з майбутнім концертом. Під портретом Андрія Антоненко написано «Riffmaster тримайся». (Riffmaster — український рок-гурт, авторський проект Андрія Антоненка, заснований 2003 року, – Авт.).

«Друзі-харків’яни, необхідно, аби у вівторок нас було багато. Ця справа стосується не лише Андрія – вона стосується жахливої некомпетентності й тотальної безвідповідальності влади, які ми маємо можливість нині спостерігати. Зима спокійною не буде. Тримаймось, гуртуймось, виходьмо на вулицю!», – прокоментував Сергій Жадан.

Концерт відбудеться 17 грудня о 19.00 біля Головного управління національної поліції у Харківській області, по вулиці Жон Мироносиць, 5. Як заявлено в афіші, участь у рок-концерті візьмуть: Папа Карло, Олег Каданов, Сергій Жадан, Лінія Маннергейма, Борис Севастьянов, Артем Полежака.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр фігурантам справи стосовно убивства журналіста Павла Шеремета. Слідство вважає, що до цього злочину причетні волонтери і добровольці, котрі брали участь у бойових діях на Донбасі. Серед п’ятьох підозрюваних – музикант, військовослужбовець-доброволець, автор неофіційного гімну Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко.

Оприлюднені слідством дані викликали великий відголос, обурення і бурхливе обговорення у суспільстві.