У лікарні швидкої допомоги відремонтували лабораторію

Фото: city.kharkov.ua

Ремонт біохімічного відділу клініко-діагностичної лабораторії було проведено за підтримки німецької-федеральної компанії «GIZ Україна» у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Представники компанії 12 грудня відвідали медичний заклад і проінспектували якість виконаних робіт. Менеджер проекту Рене фон Прондзінскі повідомив, що в 2019 році «GIZ Україна» виділила 600 тис. грн на підтримку сфері охорони здоров’я.

«Ми прийняли рішення провести ремонт в даній лабораторії. Це, на мій погляд, була вдала інвестиція. Також ми підтримуємо в Україні інші напрямки, такі як енергоефективність, децентралізація та інші», – зазначив представник «GIZ Україна».

За словами заступника головного лікаря медзакладу Олени Полещук, щорічно в лабораторії лікарні роблять аналізи від 40 до 60 тис. пацієнтів, і вже давно виникла гостра необхідність її оновлення.

У свою чергу директор Департаменту по взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами Ольга Дем’яненко зазначила, що німецька компанія вже багато років підтримує велику кількість ініціатив міської ради. Зокрема, за кошти «GIZ Україна» був проведений капітальний ремонт Центру реінтеграції для бездомних осіб.

«Хочу подякувати нашим німецьким партнерам. За допомогою компанії «GIZ» у Харкові в черговий раз реалізований важливий проект – оновлення лабораторії, в якій пройшли ремонтно-відновлювальні роботи. Я сподіваюся, що ми продовжимо працювати на благо Харкова», – підкреслила Ольга Дем’яненко.

Зазначимо, ремонт проводився в рамках проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України в зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який третій рік реалізується в Харкові. Його дії направлені на соціальний розвиток міста та медичної сфери. В рамках даного проекту також вдалося оновити Центр культури Київського району.

Довідка. Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги – багатопрофільна медустанова, стаціонар якої розрахований на 1 тис. місць. До його складу входять відділення інтенсивної терапії, відділення політравми, хірургічні, травматологічні, нейрохірургічне, урологічне, гінекологічне, опікове, стоматологічне, неврологічне, терапевтичні, нефрологічне та кардіологічне відділення. На базі відділень працюють міські центри малоінвазивної хірургії, дитячої нейрохірургії, щелепно-лицевої та реконструктивної хірургії та ін.

Фото: city.kharkov.ua