У Харкові затримали патрульного, який продавав підроблені свідоцтва про реєстрацію авто

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові затримали старшого лейтенанта, інспектора Управління патрульної поліції, який продавав власникам авто підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та таблички реєстраційних державних номерів для подальшого безперешкодного пересування на території України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, задля виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію автівок інспектор отримував інформацію стосовно останніх у базах даних МВС України.

Встановлено, що наприкінці листопада за виготовлення чергового фальшивого документу патрульний поліцейський отримав від громадянина на свій банківський рахунок близько 8 тис. грн.

12 грудня, під час передавання підробленого свідоцтва про реєстрацію ТЗ вищевказаному громадянину, правоохоронцями викрито інспектора патрульної поліції. У його автомобілі та за місцем його мешкання проведено обшуки.

Інспектору повідомили про підозру у скоєні злочина, передбаченого ч.ч.1, 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід – Харківське УВБ ДВБ Національної поліції України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв ХарківTimes, СБУ затримала у Харкові поліцейського за хабар.