СБУ виявила на Харківщині два склади із алкосурогатом на мільйон гривень

Фото: ТСН

Співробітники Служби безпеки України виявили на Харківщині два склади з контрафактною алкогольною продукцією вартістю близько 1 млн гривень.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє місцевих мешканців організували на території гаражних кооперативів Харкова два склади, де зберігали контрафактний алкоголь. Товар їм надходив із підпільних виробництв у Чугуєві, які кілька тижнів тому викрила СБУ. Збували псевдоелітний алкоголь власникам торговельних точок та до закладів громадського харчування області.

“Під час обшуків складських приміщень правоохоронці вилучили 100 літрів готового для продажу алкосурогату, 90 літрів спиртовмісної сировини сумнівної якості та 600 кілограмів елітного тютюну, походження якого встановлюється. За попередніми підрахунками, вартість вилученої продукції становить мільйон гривень за розцінками чорного ринку”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 204 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів), тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС України у Харківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.