Частина Вовчанського району може залишитися без опалення, – Кучер

Фото: vp.donetsk.ua

Якщо з 1 січня 2020 року припиниться транспортування природного газу з Російської Федерації, без опалення може залишитися частина Вовчанського району. Таку інформацію озвучив під час селекторної наради Міністерства розвитку громад і територій України глава Харківської облагосадміністраціі Олексій Кучер.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Як повідомляється, окремі домоволодіння і котельні в Вовчанську з радянських часів і досі підключені до російського газопроводу.

«Цю проблему приховували. У Вовчанську не кожна особа знає, з чим вона може зіткнутися 1 січня 2020 року. Тому ми повинні відверто повідомляти, що ця проблема є. Вона тягнеться роками. І нам необхідно кардинально вирішити це питання та паралельно визначати фінансування», – сказав голова ХОДА Олексій Кучер.

Також Олексій Кучер повідомив, що в області вже розроблений план дій у разі припинення газопостачання у Вовчанську. Зокрема, з обласного бюджету цього року були виділені кошти на підсилення електричних мереж у 84 багатоквартирних будинках, які можуть залишитися без опалення. Зараз ці роботи завершуються.

«Але в нас є на сьогодні 5096 приватних будинків, які не мають альтернативних джерел теплопостачання. Це офіційна інформація. Приблизна кількість людей, що в них проживають, – 16 тисяч. У найближчі 3 дні ми організуємо обхід цих домоволодінь, щоб перевірити достовірність даних. Для цього буде залучено 400 осіб», – відзначив голова ХОДА.

Наразі вирішується питання виділення коштів для того, щоб забезпечити альтернативними джерелами опалення приватні домоволодіння. За розрахунками спеціалістів, на це потрібно близько 2 тижнів.