У Харкові посилять заходи пожежної безпеки

Фото: mykharkov.info

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 11 грудня, провів нараду з директорами департаментів та представниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області з питань пожежної безпеки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Як повідомив начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко, в цьому році в установах освіти було проведено 456 навчань, 17 навчань і 13 тренувань з евакуації – в установах охорони здоров’я. Він зазначив, що в будівлях шляхи евакуації потрібно звільнити від сторонніх предметів і не закривати на замки, а на затвори, щоб в разі пожежі не шукати ключі.

Ігор Терехов доручив ретельно перевірити стан пожежної безпеки на об’єктах сфер освіти, охорони здоров’я, спорту, культури, соцсфери, в центрах послуг, квест-кімнатах, торгових центрах. Закріпити за кожною установою співробітника ДСНС і скласти графік проведення навчань. Також він повідомив, що з міського бюджету готові виділити кошти на обслуговування систем пожежної сигналізації і додаткові кошти – на встановлення систем ОПС в установах освіти.

«Щоб не допустити таких трагічних ситуацій, як в Одесі, щоб не було жертв і щоб всі служби чітко зреагували. З завтрашнього дня проводите наради, закріпіть людей, щоб кожен співробітник у своїх установах провів заходи і надав звіт з фотографіями. Потрібно також перевірити, щоб всі гідранти були готові до експлуатації», – сказав Ігор Терехов.

Фото: city.kharkov.ua

Генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов своєю чергою повідомив, що вже закуплено 82 нових зовнішніх пожежних гідранти, 48 з них вже встановлені, 34 – у роботі. Крім того, залишилося відновити 13 із 113 гідрантів біля об’єктів особливого значення.

Також на нараді було вирішено провести в установах і організаціях міста перевірки систем оповіщення та договори на обслуговування пожежних сигналізацій, додаткові заняття з обслуговуючим персоналом і проінструктувати людей, як діяти у випадку пожежі.

«На постійній основі працює міська комісія з надзвичайних ситуацій, і ми планово виконуємо необхідну роботу. Сьогодні ми обговорили, які недоліки є і як їх усунути», – зазначив Ігор Терехов.

Також перший віцемер доручив рятувальникам і службам швидкої допомоги ретельно підготуватися до новорічних масових заходів.