Справу щодо побиття відеооператора передано до суду

Фото: facebook.com

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно хуліганів, які нанесли тілесні ушкодження журналісту та знищили його майно.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила обвинувачення чотирьом молодикам, які травмували журналіста та розбили його відеокамеру ( ч. 3 ст. 171, ч. 4 ст. 296, ч.ч. 1,2 ст. 345-1, ч. 1 ст. 347-1 КК України).

У червні 2019 року під час сутичок на території торгового центру «Барабашово» постраждав журналіст. Четверо хлопців, заважаючи чоловікові виконувати свої професійні обов’язки, нанесли йому тілесні ушкодження та розбили відеокамеру.

Стосовно молодиків обрано запобіжні заходи: трьом з них — у вигляді домашнього арешту та ще одному — у вигляді особистого зобов’язання.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, до Київського районного суду м. Харкова скеровано обвинувальний акт стосовно цих осіб за наступними фактами: переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, умисне нанесення тілесних ушкоджень із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для цього, знищення майна журналіста та хуліганство.

Як повідомляв Харків Times, на території торгового центру “Барабашово” 7 червня жорстоко побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили до відділення реанімації Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Поліція оголосила про підозру в причетності до нападу на Макарюка Сергію Козлюк по ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.345-1 (погроза або насильство відношенні журналіста) Кримінального кодексу. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

21 червня підозру в причетності до нападу на Макарюка було оголошено ще двом харків’янам – Олегу Радченко та Іллі Альошкіну. Їм обом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) КК. Крім того, Радченко оголошено про підозру за ч.1 ст.347 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження або знищення майна журналіста). 26 червня Київський районний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання.

16 липня суд взяв під цілодобовий домашній арешт четвертого підозрюваного у справі – Михайла Базалея.

1 серпня колегія суддів залишила під цілодобовим домашнім арештом четвертого підозрюваного у побитті харківського телеоператора до 10 серпня 2019 р.