На зустрічі Кернеса з чемпіонами обговорили, як популяризувати спорт у Харкові

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Геннадій Кернес 10 грудня зустрівся з чемпіонами Європи та світу з ММА, гімнастики та бойового самбо.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Своїми ідеями, цілями і побажаннями з міським головою поділилися чемпіон світу з ММА, харків’янин Ата Атдаєв, чемпіон світу з бойового самбо Владислав Руднєв, його батько і тренер Сергій Руднєв, киянин, шестиразовий чемпіон Європи, чемпіон світу і олімпійський чемпіон з гімнастики Олег Верняєв, тренер з ММА Расул Ібалаев і президент Федерації ММА Харківської області Антон Бланк.

Ата Атдаєв перший в історії України завоював титул чемпіона світу з ММА, що пройшов у листопаді в Бахрейні. Харків’янин обійшов чемпіонів Азії, Африки, Америки і дворазового чемпіона світу з Дагестану. Мета 20-річного Ата Атдаєва – отримати титул дворазового чемпіона світу і Європи з ММА.

Геннадій Кернес зазначив, що міська рада підтримає Федерацію ММА і закладе кошти на підготовку спортсменів до змагань. «Будемо чекати тільки результатів. Добре, коли ми зустрічаємося, ділимося емоціями, ідеями. Мені дуже приємно, що молоді хлопці, харків’яни, завоювали такі нагороди. Молодці», – сказав міський голова.

Геннадій Кернес запропонував спортсменам проводити показові виступи для дітей, щоб відвернути їх від вулиці і залучити до спорту.

Своєю чергою президент Федерації ММА Антон Бланк зазначив, що у федерації є ідея безкоштовно займатися з дітьми-сиротами, як роблять це в Китаї. Геннадій Кернес підтримав ідею.

Заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон світу і Європи Владислав Руднєв запропонував популяризувати спорт і мотивувати дітей через соціальні мережі. За його словами, кожна дитина повинна вірити в свою силу і можливості.

«Відповідь мера позитивна, будемо розвивати спорт в Харкові разом. Мій тато виховав трьох чемпіонів світу, і я з самого дитинства горів цим, хотів досягти і показати кращий рівень. Спорт – це сфера, де ти можеш себе проявити. Хочу пропагувати, що будь-яка дитина може бути сильною, цілеспрямованою і номером один», – сказав після зустрічі Владислав Руднєв.