Дронов зробив першу виплату по смертельному ДТП на Сумській

Фото: ХарківTimes

На депозитний рахунок виконавчої служби від Геннадія Дронова, засудженого на 10 років за ДТП на Сумській з шістьма загиблими і п’ятьма потерпілими, надійшла перша грошова сума в розмірі 500 гривень.

Про це розповіла адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, повідомляє Харків Times з посиланням на Укрінформ

“Виконавча служба отримала перші 500 грн від винного в резонансному ДТП в центрі Харкова Геннадія Дронова. Гроші підуть на погашення витрат виконавчої служби”, – зазначила Матвєєва.

За її словами, перерахувань коштів на адресу потерпілих і постраждалих від винуватців ДТП ще не було.

“І це при тому, що по суду і Геннадій Дронов, і фігурант цієї справи Олена Зайцева повинні виплатити за сукупними позовами всіх потерпілих і постраждалих в якості компенсації моральної і фізичної шкоди більш 3 млн грн кожен”, – пояснила адвокат.

Як повідомляв ХарківTimesаварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

Харківський апеляційний суд 14 серпня залишив без зміни вирок суду першої інстанції у вигляді 10 років позбавлення волі для учасників смертельного ДТП на вулиці Сумській Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.