«Діти плакали, двері відчинив – там була стіна диму», – свідок трагедії (фото)

Фото: suspilne.media

Пожежу на вулиці Олексіївській у Харкові розслідують за статтею “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”. Двоє дітей, яких шпиталізували після пожежі, перебувають у задовільному стані.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

“Прокинулися від запаху диму, від моторошного шуму. Там стояло багато машин у дворі, швидкі. Люди бігали під’їздом. Неможливо було вийти, все було задимлено. Ми на балкон виходили дихати. З цією родиною я не дуже добре знайома, так, віталися. Вони дуже добрі, нормальні люди. Діти маленькі у них, нам дуже шкода. Ми усі шоковані”, — розповідає про пожежу у квартирі на 4-му поверсі сусідка Каріна Ковінько.

У квартирі, де зайнялося, мешкає родина із двома дітьми. Під час пожежі їх мати загинула.

Фото: suspilne.media

“Коли приїхали підрозділи, на вулиці вже знаходилися діти. А також там знаходився і батько. В одній з кімнат знайшли жінку цих дітей, медики констатували її загибель. Попередня причина смерті, як лікарі сказали — це отруєння чадним газом”, — розповів речник обласного управління ДСНС Ігор Лупандін.

Вранці рятувальники повідомили, що внаслідок пожежі травмувалися троє дітей. Згодом уточнили: постраждалих двоє.

“Я почув, як діти плакали у під’їзді, диму ще не було. А потім, коли вже встав, двері відчинив — там була стіна диму. Ми перш за все евакуювали дітей, одягали їх, виводили, рятували як могли”, — говорить мешканець будинку Ярослав.

3-річного хлопчика та 2-річну дівчинку ушпиталили до обласної дитячої лікарні. Дим потрапив їм у дихальні шляхи, розповів завідувач відділення лікарні Сергій Бевз. Загрози їхнім життям немає.

Фото: suspilne.media

“Стан дітей зараз ближче до задовільного… Отруєння немає. Дітки не плачуть… Загалом, поводять себе добре, поїли та попили. Ми плануємо їх виписувати сьогодні-завтра”, — сказав Бевз.

Правоохоронці продовжують оглядати квартиру, вилучають речові докази.

Поки йшли слідчі дії, біля будинку очікував 37-річний чоловік загиблої. Не на камеру сказав, що в кімнаті сталося коротке замкнення.

Фото: suspilne.media

Як повідомляв Харків Times, смертельна пожежа на Олексіївці – поліція відкрила кримінальне провадження. Поліцейські Харкова проводять розслідування за фактом пожежі в одній з квартир багатоповерхівки на вулиці Олексіївська, внаслідок якої загинула 33-річна жінка. Також до лікарні доставлені троє потерпілих.