АВЕК просив побудувати дорогу через «Барабашово» ще в 1997 – Кернес

Концерн «АВЕК» у 1997 році звернувся до секретаря Харківської міської ради Михайла Пилипчука з проханням почати проєктувати дорогу через ринок «Барабашово».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

11 грудня у своєму Telegram-каналі про це повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, він аргументував свою позицію з будівництва магістралі від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської на зустрічі з головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером.

Геннадій Кернес повідомив, що концерн «АВЕК» не просто знав про те, що дорога передбачена у Генеральних планах міста 1953 1986, 2004 і 2013 років, але у 1997 році звернувся до міської ради з проханням почати її проектувати. «Що в значній мірі сприятиме вирішенню транспортної проблеми в районі станції метро «Барабашова», – йдеться у документі.

За словами міського голови, напрямок дороги – від вул. Академіка Павлова до вул. Шевченка – вже тоді зафіксований на схемі згідно «червоних ліній», все підтверджується документами.

«Обговорення цієї теми з головою ХОДА викликано поведінкою концерну і підставних людей, так званих активістів, які захищають незаконні схеми АВЕКа, втягують у конфлікт підприємців, запускають чутки і негатив в ЗМІ, інформуючи тим самим про неіснуючий конфлікт. Міська рада, у свою чергу, спирається на послідовні рішення виконавчих органів, ставлячи на перше місце розвиток міста і захист інтересів харків’ян згідно із законами України», – повідомив Геннадій Кернес.

Він зазначив, що заборгованість концерну «АВЕК» і афілійованих з ним структур, які орендують землю у міста, становить близько 56 млн грн. Кошти стягуються через суд до міського бюджету.

Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua