У Харкові судитимуть приватного нотаріуса

Фото: Фокус

Київський районний суд розгляне обвинувальний акт стосовно групи шахраїв, які за допомогою підробки документів заволоділи квартирою у Харкові вартістю 753 тисячі гривень.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Встановлено,що група осіб, до якої входив приватний нотаріус та ще двоє, незаконно заволоділа квартирою шляхом підроблення договору купівлі-продажу від 27.02.2017 р. Особи, від імені яких підписаний вказаний документ, померли ще в 2015 та 2016 рр.

Обвинувальний акт стосовно шахраїв складено за фактом протиправного заволодіння квартирою шляхом підроблення документів (ч. 3 ст. 27, ч.ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

У ході досудового слідства на дану квартиру накладено арешт, завдяки якому попереджено подальший перепродаж цієї квартири.

Крім того, органами прокуратури до Київського районного суду м. Харкова подано заяву про визнання вказаної квартири відумерлою спадщиною та передачу її у власність територіальної громади. Рішенням суду від 07.10.2019 р. заяву задоволено.

Як повідомляв Харків Times, Балаклійський районний суд області засудив 28-річного харків’янина, який обманом виманив у довірливій мешканки селища Барвінкове 9 тисяч доларів.