Обвинуваченого в захопленні заручників у Харкові відпускають під заставу

Фото: Суспільне

Суд дозволив Володимиру Безуху, обвинуваченому у захопленні заручників у Харкові вийти під заставу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Київський райсуд Харкова змінив запобіжний захід Володимиру Безуху, підозрюваному у захопленні заручників у відділенні “Укрпошти” 30 грудня 2017 року, а також злочинах, пов’язаних із наркотиками. Обвинувачений може вийти під заставу у 192 тисячі гривень.

Про це Суспільному стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Питання продовження підозрюваному строку тримання під вартою суд розглядав на засіданні суду 2 грудня.

“Прокурор просив продовжити обвинуваченому строк запобіжного заходу з підстав наявності ризиків передбачених п.1, п.3, п.5 ч.1 ст. 177 КПК України. Обвинувачений та захисник проти продовження строку запобіжного заходу не заперечували. Потерпілі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 підтримали прокурора”, — йдеться в ухвалі, оприлюдненій в реєстрі 4 грудня.

Володимир Безух перебуває під вартою майже два роки.

“ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні злочину із погрозою застосуванням насильства, однак враховуючи строк перебування обвинуваченого під вартою, суд вважає за необхідне визнати йому розмір застави… Враховуючи конкретні обставини, тяжкість правопорушень, наявність встановлених ризиків, суд вважає за необхідним визначити обвинуваченому розмір застави — 100 прожиткових мінімуму для працездатних осіб, що складає 192100 грн”, — йдеться в ухвалі.

Якщо Безух вийде з-під варти, він має виконувати покладені на нього судом обов’язки і носити електронний браслет.

За інформацією захисниці Олени Найдьонової, нині Володимир Безух продовжує перебувати у СІЗО. У коментарі Суспільному вона висловила сумнів, що її підзахисний зможе внести таку суму.

Нагадаємо, 40-річного Володимира Безуха затримали після захоплення 9-ти заручників, в тому числі двох неповнолітніх, у відділенні “Укрпошти” в районі станції метро “Київська” 30 грудня 2017 року. Чоловік обіцяв підірвати відділення, тримаючи в руках саморобний пристрій, який насправді не становив загрози. Заручники спробували затримати Безуха самостійно, після чого силовики взяли відділення штурмом і звільнили людей.

Вдома у Безуха знайшли наркотичні речовини. За даними слідства, він вирощував і зберігав канабіс.

Затриманому інкримінували ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України (захоплення та тримання осіб, як заручників, вирощування конопель та незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів).

За результатами експертизи Безуха визнали осудним. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.