Керівники медичних закладів Харкова не прийшли на зустріч з Кучером

Фото: kharkivoda.gov.ua

9 грудня голова ХОДА Олексій Кучер обговорив стратегічні питання сфери охорони здоров’я з керівниками медичних закладів, а також освітніх та наукових установ області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби обладміністрації.

Губернатор повідомив, що вже найближчим часом в області буде нарешті створено Госпітальну раду.

«Я вже зустрівся з представниками міністерства, які разом з нами опрацьовували нормативний акт, що буде регламентувати відповідні взаємовідносини, роботу Госпітальної ради», – сказав керівник Харківської ОДА.

Наступним кроком після створення ради стане напрацювання нею стратегії медичного розвитку регіону. Олексій Кучер закликав долучитися до цієї роботи й представників місцевого самоврядування.

«На сьогоднішній зустрічі не присутні керівники медичних установ міста Харкова. Це констатація факту. Для мене це прикро. Я хотів би зазначити, що певні керівники переводять ось такі зустрічі в площину особистих амбіцій або політики. Я б не хотів, щоб це було в нашій області. Ми повинні не роз’єднувати наш медичний колектив, а навпаки – об’єднувати. Хотів би звернутися до голови обласної ради Сергія Чернова та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Я запрошую їх для того, щоб ми разом визначили пріоритетні напрямки розвитку медицини, й далі до цього вже будуть підключені фахівці», – сказав голова ХОДА.

Відповідаючи на питання присутніх, Олексій Кучер також повідомив про те, що особливу увагу в області приділятимуть питанню комп’ютеризації медичних закладів, а нове обладнання, яке досі знаходиться на складах, найближчим часом розподілять у медичні заклади.

Під час зустрічі про ключові зміни, що відбуватимуться у сфері охорони здоров’я в рамках реформування, спеціалістів проінформували заступник голови ХОДА Михайло Черняк та очільниця Північного департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна. Так, Михайло Черняк нагадав, що стратегія розвитку медицини на території області має бути напрацьована до 1 березня, після чого її захищатимуть у профільному міністерстві. Він також нагадав медикам, що до 12 грудня усі заклади мають перереєструвати договори з НСЗУ.