8 грудня в Україні оголошено днем жалоби

Фото: ХарківTimes

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому постановив оголосити 8 грудня днем жалоби в країні у зв’язку з трагедією в Одесі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті президента України.

«У зв’язку із трагедією, що сталася в м. Одеса внаслідок пожежі 4 грудня 2019 року та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю:

1. Оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби.

2. У день жалоби на всій території України: приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; скасувати розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач», – йдеться в указі Президента.

За даними ДСНС, станом на 9 год. 8 грудня, кількість загиблих внаслідок пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу зросла до 10 людей. 8 грудня о 8.30 під час розбору завалів виявлено тіла 2 осіб.

Серед загиблих – рятувальник Сергій Шатохін, який під час ліквідації пожежі отримав тяжкі травми. Вчора, 7 грудня, він помер у лікарні. У нього залишилося троє дітей.

Постраждало 30 осіб (в лікарнях залишається 9 чоловік).

Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб (12 чол. виведено по сходових клітинах, 10 чол. виведено ланками ГДЗС та 18 чол. за допомогою драбин і автопідіймачів).