Суд зобов’язав фермера повернути державі 28 га землі в Валківському районі

Фото: Волинське Агентство Розслідувань

Господарський суд Харківської області виніс рішення про повернення у власність держави незаконно наданих в оренду 28 гектарів земель вартістю близько 1,9 млн грн у Валківському районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За рішенням суду, визнано незаконними накази Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими передано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства зазначені земельні ділянки. Також визнано договори оренди землі недійсними та прийнято рішення про повернення земельних ділянок у власність держави.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, протягом червня 2016 року Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області надано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства земельні ділянки на території Валківського району Харківської області.

Разом з цим, передача вказаних земельних ділянок проведена Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області усупереч вимогам Земельного кодексу України, яким передбачена обов’язкова процедура аукціону (земельних торгів).

Як повідомляв  ХарківTimes,  сільраду на Харківщині звинувачують у земельній афері.