Палати без душа і темрява в коридорах – в мережі опублікували фото обласного онкоцентру

Фото: Харьков 1654/ Facebook

У відділенні гематології Харківського обласного центру онкології в Помірках відсутні необхідні санітарні умови для лікування пацієнток. Зокрема, в жіночій вбиральні відсутня душ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харків 1654 у Facebook.

“У відділенні гематології в жіночій вбиральні навіть немає душа .. хворі жінки змушені обходитися мисками з водою або чекати поки немає чоловіків і користуватися їх вбиральнею, суміщеною з туалетами”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що душовими обладнані кілька платних палат. Тим, хто не може оплатити лікування в таких палатах, в них не потрапити.

Крім цього, в коридорах медустанови дуже погане освітлення.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові почали будувати новий сучасний онкоцентр, оскільки в чинному онкодиспансері в Помірках пацієнтам не можуть надати лікування в належних умовах.

За інформацією генерального директора Харківського обласного центру онкології Дениса Швидкого, в новому комплексі буде 8 сучасних операційних, в частині з яких передбачається застосовувати гібридні технології. Також планують встановити 3 лінійні прискорювачі для проведення променевої терапії та найсучасніше діагностичне обладнання, яке дозволить виявляти пухлини на максимально ранніх стадіях.

Станом на липень 2019 року велися роботи по створенню першої черги будівництва. Другу чергу онкоцентру повинні здати до кінця 2020 року.