На “Південкабелі” презентували нову виробничу лінію (фото)

Фото: city.kharkov.ua

6 грудня на заводі «Південкабель» відбулося виїзне засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міськради.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Перед початком засідання для депутатів була організована екскурсія цехами підприємства, в ході якої презентували нову виробничу лінію з виготовлення внутріобектових і магістральних кабелів типу «гнучка мікротрубка».

За словами голови комісії, гендиректора заводу «Південкабель» Володимира Золотарьова, розвиток інтернет-технологій (мережі 5G), процесів цифровізації стимулює попит на нові конструкції волоконно-оптичних кабелів зв’язку. «Тому на нашому підприємстві розпочато реалізацію інвестиційного проекту з організації виробництва всереденіоб’єктових і магістральних кабелів за типом «гнучка мікротрубка», – повідомив гендиректор.

За його словами, основу кабелю становить оптичне волокно діаметром 0,25 мм. В полімерну трубку вміщується кілька таких волокон, її зовнішній діаметр становить 1,3 мм. Крім того, матеріал трубки, як і матеріал зовнішньої оболонки, не містить галогенів, відповідно не виділяються корозійно активні продукти при горінні, забезпечуючи тим самим вимоги з пожежної безпеки. Він також зазначив, що кабель може містити в своїй конструкції до 36 мікротрубок, в кожній до 12 волокон.

Для реалізації проєкту була проведена підготовка виробничих площ і інженерних комунікацій, придбано технологічне обладнання однієї з австрійських фірм, виконаний його монтаж. На сьогоднішній день одна лінія вже введена в експлуатацію, на другій ведуться пусконалагоджувальні роботи. Проєктна потужність нового устаткування складе понад 13 тис. км кабелів на рік. Близько 80% продукції експортуватиметься в країни Європи. Загальний обсяг інвестицій у цей проєкт склав 106 млн. грн.

Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua