За добу росіяни двічі намагалися дати хабаря харківським прикордонникам

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ

За минулу добу, 5 грудня, в пункті пропуску «Гоптівка», двоє громадян РФ пропонували хабарі прикордонникам Харківського загону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення пресс-служби Східного регіонального управління у Facebook.

Як повідомляється, першим запропонував неправомірну вигоду 23-річний громадянин РФ, якому заборонено в’їзд в Україну. Щоб потрапити до України, росіянин запропонував харківським прикордонникам 7 тис. рублів.

“В другому випадку, під час проведення заходів прикордонного контролю охоронцям державних рубежів було виявлено відсутність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування в Україні в 48 – річного росіянина. Проте, запропонувавши прикордонникам 2 тис. рублів РФ, іноземець намагався перетнути кордон”, – йдеться в повідомленні.

Українські правоохоронці від пропозицій відмовилися та направили до компетентних правоохоронних органів повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України. Іноземцям встановленим порядком відмовлено у в’їзді в Україну. Тривають слідчі дії.

Як повідомляв Харків Timesавтомобіль, у якому перевозили банки з ікрою, затримали біля кордону з Росією військовослужбовці Харківського прикордонного загону.