Правоохоронці підозрюють керівника держлісгоспу та його підлеглих у розкраданні лісу на 5,5 млн гривень (доповнено, фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Служба безпеки України задокументувала факти розкрадання керівником держлісгоспу та його підлеглими лісосировини на майже 5,5 млн гривень у Харківській області.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Керівник одного з лісгоспів організував механізм незаконної вирубки і реалізації оптових партій дерев цінних порід. До протиправної діяльності чиновник залучив своїх підлеглих. Для нелегального збуту деревини вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про її кількість та санітарний стан.

“Встановлено 11 посадовців, причетних до оборудки”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи та у службових приміщеннях державного лісництва правоохоронці вилучили речові та документальні докази незаконної діяльності.

Наразі керівнику та ще десятьом посадовцям установи здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених різними частинами ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всього кола осіб, причетних до оборудок.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Полтава, екологічною інспекцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що службові особи ДП “Балаклійське лісове господарство” незаконно вирубили на території лісгоспу 475 дерев. 5 грудня правоохоронцями проведено обшуки у лісгоспі та за місцем мешкання службових осіб держпідприємства.

Прокуратура області повідомила про підозру директору держпідприємства, трьом лісничим, двом старшим майстрам лісу, п’яти майстрам лісу. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Як повідомляв Харків Times , прокуратура Харківської області повідомила про підозру у незаконній вирубці лісу сімом службовим особам ДП “Жовтневе лісове господарство”.