42-річну жінку ошукали за схемою: “вашу картку заблоковано”

42-річна жителька міста Балаклія повідомила зловмисникам дані банківської картки, після чого з її рахунку невідомі зняли вісім тисяч гривень.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляється, на телефон жінки прийшло смс-повідомлення, в якому зазначалось, що карту банку заблоковано. Також був вказаний номер, за яким необхідно звернутись для вирішення цієї проблеми.

“Зателефонувавши за наданим номером, жінка потрапила на «співробітника банку», який повідомив, що для розблокування банківської карти потрібно назвати номер картки, строк її дії та код з смс-повідомлення. Потерпіла надала всю інформацію, після чого виявила, що з її картки зникли усі гроші”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розпочали розслідування ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв ХарківTimes,  у Харкові 84-річна жінка стала жертвою розповсюдженої шахрайської схеми. Пенсіонерка віддала незнайомому чоловіку 65 тисяч гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності її дочки, яка, нібито, потрапила у ДТП.