Відомий телеведучий і волонтер виступив за присвоєння харківській школі імені Дані Дідіка

Фото: Сергій Притула/Facebook

Телеведучий Сергій Притула долучився до вимог харків’ян присвоїти харківській школі №11 ім’я Дані Дідіка, 15-річного активіста, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення відомого українського шоумена і волонтера на сторінці у Facebook.

У своєму пості в соцмережі Сергій Притула виклав фотографію, на якій він разом зі своєю командою тримають великий банер з зображенням Дані Дідіка і написом «Школа імені Дані Дідіка».

«Роздрукував банер і разом зі своїми вар’ятами долучився до мільйонів голосів, які вимагають присвоїти харківській школі №11 ім’я Дані Дідіка. Даня, який, як і Устим Голоднюк, і Назар Войтович, може і має бути символом для підростаючих поколінь. Було б бажання у “верхів”. А їх, якщо тиснути з різних боків, то воно і з’явиться!», – прокоментував телеведучий.

Нагадаємо, петиція на сайті Харківської міськради про присвоєння харківській школі №11 імені Дані Дідіка набрала необхідні п’ять тисяч голосів ще у лютому 2018 року.

Автор петиції, Микола Благовіст, вказує, що Данило Дідик навчався в цій школі. Юний харків’янин приймав участь у всіх акціях за незалежність України. 22 лютого 2015 року він вийшов на Марш Єдності біля Палацу Спорту. Ледве колона пройшла сто метрів, стався вибух, Даня був смертельно поранений. На наступний день, 23 лютого, він помер в лікарні від отриманих ран.