У Харкові за вимагання хабаря судитимуть колишнього чиновника Держгеокадастру

Фото: antikor.zp.ua

Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Управління землеустрою та охорони земель ГУ Держгеокадастру у Харківській області.

Про це Харків Times  повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, обвинувачений, займаючи посаду начальника управління Держгеокадастру прохав підприємця надати йому неправомірну вигоду у розмірі 15 000 доларів. За ці гроші чиновник мав підготовити та видасти наказ «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність» за рахунок земельної ділянки площею майже 50 га, наданої у постійне користування вказаного підприємця.

2 жовтня 2019 року експосадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Жовтневий районний суд м. Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв ХарківTimes, у жовтні цього року Харківська місцева прокуратура №1 повідомила про підозру екс-заступнику начальника управління Держкомзему у місті Харкові, який на цей час обіймає посаду начальника відділу у м. Харкові головного управлінні Держгеокадастру у Харківській області, у незаконній передачі землі на майже 400 тис. грн.

За останній місяць прокуратура Харківської області розпочала кримінальні виробництва за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Харківській області (ч. 2 ст. 364 КК). Встановлено, що посадові особи цієї організації незаконно передавали у приватну власність землі природно-заповідного фонду на території Національного природного парку “Гомільшанські ліси” – на 200 млн гривень та ландшафтного парку “Великобурлуцький степ” – на 300 млн гривень.