Облрада виділила гроші хворим, яких курують волонтери

Фото: ХарківTimes

Харківська обласна рада на ХХІІ сесії внесла зміни до комплексної обласної програми “Здоров’я Слобожанщини” на 2019-2020 роки, виділивши кошти на соціальний супровід пацієнтів, які отримують замісну підтримувальну терапію. Також облрада в майбутньому році почне допомагати хворим на орфанні захворювання й буде навчати медиків у рамках регіонального держзамовлення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Зокрема, 437 тисяч гривень депутати виділили на забезпечення соціального супроводу пацієнтів, які отримують замісну підтримувальну терапію. При цьому спеціально зазначено, що дані гроші виділяються у тому числі й для тих, хто отримує таку терапію “за участю відповідних громадських і волонтерських організацій”.

Крім того, облрада виділила 1,4 млн гривень на реабілітацію у 2020 році хворих на оррфанні захворювання. Слід зазначити, що у році, який минає, 2019-му, на ці потреби кошти не виділялися.

Також передбачено й виділення коштів на “підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти I-II рівнів акредитації” на майбутній рік. Завдяки цим грошам, у рамках регіонального замовлення за рахунок обласного бюджету буде навчатися 531 студент. Найбільше таких студентів – 190 осіб – планують навчити в Обласному медичному коледжі. У Куп’янському медколеджі ім. Марії Шкарапетової за держрахунок навчать 89 студентів, у Ізюмському медколеджі – 80 студентів, у Красноградському – 69, у Богодухівському – 52 та у Вовчанському медичному коледжі облради – 51 студента.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна рада на ХХІІ сесії внесла зміни до комплексної обласної програми “Здоров’я Слобожанщини” на 2019-2020 роки, передбачивши виділення 32 мільйонів гривень на медичну реабілітацію учасників бойових дій.