У Харкові пройде зимова гонка уславлених ветеранів автоспорту

Перша зимова автогонка “Кубок Харкова-2020” відбудеться 25 січня на території спортивно-технічного клубу “Форум”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Як повідомив сьогодні, 4 грудня, в прес-центрі Харківської міської ради президент автоклубу “Харків” Олексій Бесєдін, в цьому році в Харкові провели найбільше гонок в Україні з різних видів автоспорту – кросу, ралі, позашляхового спорту, дрифту, дрег-рейсингу та ін. Також Харків – єдине місто, яке проводить ралі на ретро-автомобілях.

Один з організаторів змагань, майстер спорту СРСР з автомобільного спорту Микола Чмих зазначив, що це перші всеукраїнські змагання з ветеранському автоспорту. Критерії відбору: пілот повинен бути чемпіоном України в одній з дисциплін автоспорту, майстром спорту і старше 60 років.

Попередньо підтвердили участь в зимовій гонці 20 пілотів з Харкова, Києва, Одеси, Дніпра, Ужгорода, Черкас, Кременчука, в тому числі майстер спорту СРСР міжнародного класу, заслужений майстер спорту України Олександр Салюк, майстри спорту СРСР міжнародного класу Леонід Леонов, Олександр Медведченко, Юрій Сєров, 83-річний майстер спорту СРСР Анатолій Кулинич та інші професіонали.

“Кубок Харкова-2020” пройде на території спортивно-технічного клубу “Форум”, де підготують трасу для паралельної гонки. Пілоти змагатимуться на двох авто “ВАЗ-2108” спортивної специфікації.

Як зазначив Олександр Салюк, “Кубок Харкова” збере легенд автоспорту, його вчителів. “Дасть можливість зібратися, згадати молодість. Цей проект створений не для того, щоб боротися за секунди і гнатися за медалями, це зустріч людей. Я свої перші старти провів на “Волзі” в Харкові, на іподромі”, – нагадав Олександр Салюк.

Віце-президент Автомобільної федерації України Олександр Фельдман зазначив, що гонка буде видовищною, пілоти змагатимуться на льоду на швидкості понад 100 км/год. “Траса побудована таким чином, щоб глядачеві було максимально цікаво. Це загальний старт двох автомобілів. Це лід, по якому йти складно, а машини на такій трасі змагатимуться”, – зазначив Олександр Фельдман.

У свою чергу заступник директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Коваленко підкреслив, що міська рада надасть організаторам “Кубка Харкова-2020” всебічну підтримку – інформаційну, онлайн-трансляцію та іншу допомогу.

Організатори зимової гонки – автоклуб “Харків” спільно з компанією “М-спорт” та СТК “Форум” за підтримки Харківської міської ради.