Верховний суд залишив “Топаза” за ґратами на 8 років

Фото: fakty.ua

Колегія суддів Другий судової палати Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду України залишила в силі вирок Київського районного суду Харкова від 30 січня 2018 року та рішення Апеляційного суду Харківської області від 12 липня 2018 року, які визнали сепаратиста Гната Кромського ( “Топаза”) винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК), масові заворушення (ч. 2 ст. 294 КК) та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК) й засудили його до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби Верховного суду.

Таким чином, колегія суддів залишила без задоволення касаційні скарги захисників Кромського.

“Як установив суд першої інстанції, у лютому−березні 2014 року І.Кромський брав активну участь у проросійських масових заходах, які відбувалися в м. Харкові. Під час зазначених заходів він, зокрема, відкрито та публічно не визнавав центральні органи влади України та бажав відокремлення Харківської області від України. А також в інтерв’ю одному з російських телеканалів закликав президента Російської Федерації до введення російських військ на територію України”, – йдеться у повідомленні прес-служби ВС.

Як повідомляв Харків Times, 1 листопада 2018 року Верховний суд прийняв до провадження касаційну скаргу захисту на вирок Гнату Кромському (“Топазу”), якого 28 вересня райсуд Харкова звільнив з-під варти за “законом Савченко”.