У Харкові впровадять нові сервіси для підприємців

Фото: www.city.kharkov.ua

у 2020 році у Харкові планують впровадити сервіс “Менторська допомога” та чат-бот на сайті “Підприємництво і споживчий ринок міста Харкова”, повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради Вікторія Китайгородська на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За словами Китайгородської, наступного року планується впровадити сервіс “Менторська допомога”. На зустрічах з профільними фахівцями, керівниками різних компаній або у форматі онлайн підприємці зможуть отримувати консультації з продажу, маркетингу, масштабування бізнесу, діджитал-маркетингу, івент-маркетингу та інших напрямків. Крім того, планується запустити чат-бот на сайті “Підприємництво і споживчий ринок міста Харкова“.

“Ми бачимо, що до нас надходить велика кількість однотипних питань. Ми їх систематизуємо, і отримати відповідь можна буде протягом двох хвилин користуючись чат-ботом. Також чат-бот працює на сайті Центру надання адміністративних послуг”, – повідомила Китайгородська.

За її словами, для підприємців планується провести тренінги та навчальні заходи, на яких вони зможуть більше дізнатися про сферу трудового законодавства, оподаткування, законність проведення перевірок тощо.

Крім того, у місті продовжать приділяти увагу розвитку молодіжного підприємництва і доповнять інтернет-ресурс “Ярмарок вакансій” новим розділом “Тиждень з компанією”.

“Ми реалізували цей сервіс на нашому порталі у минулому році. Бачимо, що кількість претендентів, які шукають роботу через наш сервіс, збільшується, і зростає кількість компаній, які розміщують оголошення. Але часто люди цікавляться, що це за компанії. Тому у новому розділі ми кожен тиждень будемо розміщувати інформацію про різні компанії”, – розповіла директор департаменту.

Відповідні зміни у міську Програму підтримки розвитку підприємництва на 2018-2022 рр. планується внести на найближчій сесії міської ради.