У Харкові дитячий симфонічний оркестр зіграє світові шедеври

Фото: www.city.kharkov.ua

Дитячий симфонічний оркестр “Kharkiv Music Fest” 3 грудня разом із камерним оркестром “Nova Sinfonietta” виконає твори світової класичної музики.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

У Харківській обласній філармонії відбудеться концерт “Beethoven & Co”, який стане фіналом проекту в рамках бюджету участі – “Класика для молоді”. Мета проекту – популяризація класичної музики.

У програмі звучатимуть музичні шедеври Людвіга ван Бетховена, Нікколо Паганіні, Сергія Прокоф’єва, Йоганна Штрауса та ін.

Початок концерту – о 17:00. Місце проведення: Харківська обласна філармонія, Органний зал (вул. Римарська, 21).

Проект “Класика для молоді” є частиною освітньої програми Міжнародного фестивалю “Kharkiv Music Fest”, який відбудеться в Харкові з 28 березня по 12 квітня 2020 року. Майданчиками для лекцій-концертів фестивалю стануть шість шкіл Харкова, а саме: № 128, 144, 51, 169, навчально-виховний комплекс “Старт-школа” і гімназія “Очаг”. Також до проекту приєдналися п’ять вишів: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Харківський гуманітарний університет “Народна українська академія”, Харківський національний медичний університет, Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця і Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова.

“Шляхи розвитку музичного мистецтва багато в чому залежать від того, наскільки добре поінформованою, зацікавленою і вимогливою буде молода аудиторія, яка відвідає філармонійні зали та оперні театри через кілька років, – зазначає куратор проекту Поліна Кордовська. – Завданням нашого проекту було надати молоді можливість відчути, що світ класичної музики може бути близьким, зрозумілим і не менш захоплюючим, ніж голлівудські блокбастери”.

Проект реалізується Громадською організацією “Разом” за сприяння Управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах молоді та спорту Харківської міської ради.