Суд заарештував двох керівників колоній Харкова

Фото: khar.gp.gov.ua

Жовтневий районний суд Полтави обрав запобіжний захід для двох начальників двох колоній Харкова і підприємця, підозрюваних в незаконному продажі продуктів харчування, які Мін’юст виділяв для ув’язнених. Суд призначив їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Заступнику начальника однієї з виправних колоній м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави в розмірі 284,308 гривень. Іншому заступнику начальника однієї з виправних колоній м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, з правом внесення застави в розмірі 245,888 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Для підприємця, який купував продукти в чотирьох колоніях, а потім продавав за вищими цінами, суд визначив розмір застави в 530 тисяч 196 гривень.

Зараз застави не внесені і підозрювані знаходяться в СІЗО.

Як повідомляв Харків Times, 26 листопада співробітники СБУ затримали завантажені товаром автомобілі посередників під час чергового виїзду з однієї з колоній. В автомобілі знаходилися м’ясо і риба, які керівники колоній продавали “наліво”. Чиновники підробляли документи і списували продукти, як ніби вже витрачені для приготування їжі для ув’язнених. В ході розслідування задокументовано чотири факти збуту продукції риби і м’яса з виправних колоній. За попередніми даними, в результаті зазначених злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.

Затриманим посадовим особам Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 364 КК України (пособництво в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).