Ситуація на дорогах Харківщини після снігопаду (фото та відео)

Фото: Служба автомобільних доріг Харківької області

Станом на 8:00 3 грудня опади, яку почалися напередодні ввечері , продовжуються. Товщина снігового покрову становить 7-10 см, температура повітря від 0 до -1°С, швидкість вітру 2-5 м/с.. Найскладніша ситуація була в Харківському, Нововодолазькому, Красноградському, Валківському та Коломакському районах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської обладміністрації з посиланням на Службу автодоріг області.

Протягом доби на дорогах області працювало 208 одиниці спецтехніки, залучено 225 робітників. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано: 1035 м3 піщано-соляної суміші та 133т технічної солі, розчищено від снігу 893 км автомобільних доріг державного значення.

За період з 2 по 3 грудня дорожньо-транспортні пригоди за дорожніми умовами відсутні, рух автомобільними дорогами загального користування Харківської області не закривався та не обмежувався. Проїзд забезпечено.
У зв’язку з очікуваним погіршенням погодних умов, Службою автомобільних доріг спільно з ДП «Харківський облавтодор» 2 грудня проведено засідання оперативного штабу.

Крім цього, для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення, при Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, здійснюється постійний моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою існуючих камер спостереження.

У відомстві нагадують водіям, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. Та просять з особливою обережністю рухатися по мостах та естакадах, відмовитись від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху!

У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-0.

Як повідомляв ХарківTimes, 3 грудня у Харкові та області очікують першого снігу. 

Фото: Служба автомобільних доріг Харківької області