Кучер “не розуміє” призначення нового керівника “Електроважмашу”

Фото: www.turboatom.com.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер “не розуміє” призначення нового керівника державного підприємства “Завод “Електроважмаш”.

Про це він заявив підчас наради щодо перспектив розвитку енергомашинобудівної галузі Харківської області, що пройшла на заводі “Турбоатом”, повідомив кореспондент Харків Times.

“Зараз відбулася зміна керівництва (на “Електроважмаші” – Харків Times). Для мене вона дещо незрозуміла, тому що там пішли вже деякі коливання, вже декілька скарг на моє ім’я надійшли. Я знаю, що там відповідні документи пішли на Офіс Президента”, – сказав Кучер, звертаючись до заступника голови фонду Державного майна України Сергія Ігнатовського. – “Для мене незрозуміло – чому? Зрозуміло, що це ваше рішення, і воно у вашій компетенції, разом з тим, запитувати, зокрема, Офіс президента буде в мене, якщо щось буде відбуватись не так. Наскільки я розумію, останнім часом, принаймні, на цьому підприємстві все відбувалось нормально. Це прибуткове підприємство, повна взаємодія була з партнером (“Турбоатомом” – Харків Times). Можливо, я чогось не знаю, але мене, відверто кажучи, дуже турбує, тому що я бачу ці коливання, які вже відбуваються, і вони такі з проблеском вже негативу”.

“Дійсно, було прийняте рішення про заміну керівника підприємства, яке за цей рік наростило збитки в 10 разів – почало його з 3 млн гривень збитків, в третьому кварталі – 36 млн збитків. Себто його прибутковість явно під сумнівом. Також є інші моменти, які ми вважаємо підставами для того, щоб припинити взаємовідносини з минулим керівником, і це також була узгоджена позиція з Міністерством економіки і з усіма іншими вертикалями влади, себто це рішення досить виважене і яке визріло давно”, – сказав Ігнатовський.

Він наголосив, що кандидатура нового керівника підприємства не є волюнтаристським рішенням Фонду держмайна та це рішення приймалося Кабінетом міністрів. За словами Ігнатовського, новому директору ставиться завдання продовження тісної взаємодії з “Турбоатомом”. “Людина має в багажу своєму керівництво великими підприємствами, людина має освіту лондонський MBA, який він отримав самостійно. І людина, мені здається, зможе підняти підприємство і повернути на нормальну діяльність”, – зазначив Ігнатовський. За його словами, перед новим директором, зокрема, поставлене завдання налагодити роботу з “Енергоатомом”, з яким колишній директор не працював “принципово”.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки директора державного підприємства “Завод “Електроважмаш” Віктора Бусько.

У жовтні група DCH Олександра Ярославського заявила про свою готовність взяти участь у приватизації державних підприємств “Електроважмаш” та “Об’єднана гірська хімічна компанія” у разі, якщо уповноважені органи влади приймуть відповідне рішення.