У Харкові 3 грудня очікують першого снігу

Фото: www.city.kharkov.ua

У Харкові 26 листопада очікується перший цієї зими сніг.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

“Вночі та вранці значний сніг, мокрий сніг. Вдень невеликий сніг, мокрий сніг” – попереджають синоптики. Очікують налипання мокрого снігу, хуртовини, місцями по області – ожеледь, на дорогах ожеледиця”, – попереджають синоптики.

Згідно з повідомленням, буде хмарна погода. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с.

Температура повітря вночі 2 – 4° морозу, вдень близько 0°.

У Харківській області температура повітря вночі 0 – 5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Мер Харкова Геннадій Кернес написав у своєму Telegram-каналі, що міські служби готові вийти на лінію і забезпечувати проїзд, доступ до лікарень, шкіл, до всіх соціальних об’єктів.

“Критично важливо, щоб біля бордюрів було якомога менше машин, і техніка могла виконати роботу. Прошу автовласників не робити заручниками своїх же земляків. Будь ласка, будьте обережні, проявіть терпіння, плануйте переміщення містом з урахуванням погоди, щоб зима тільки радувала прийдешньою святковою атмосферою”, – підкреслив мер.

Служба автомобільних доріг у Харківській області нагадує водіям про необхідність обов’язкового використання зимових шин. У випадку різкого погіршення погодних умов, водії та перевізники можуть відстоятися на стоянках та місцях відстою для транспортних засобів.

“Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення, при Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, здійснюється постійний моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням, так і за допомогою існуючих камер спостереження. На небезпечних ділянках, а саме спуски та підйоми, дорожники заздалегідь формують конуси з протиожеледної суміші”, – йдеться у повідомленні.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00

Дорожники закликають водіїв бути уважними за кермом та дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів.