“Трест Житлобуд-1” отримав 820 мільйонів гривень на будівництво онкоцентру

Фото: Стройобзор

28 листопада Департамент капітального будівництва Харківської ОДА за результатами тендеру замовив ПрАТ «Трест Житлобуд-1» будівництво комплексу КНП «Обласний центр онкології» за 169,88 млн грн.

Про це Харків Times  дізнався з результатів проведення тендеру у системі «Прозорро».

Відповідно до угоди «Трест Житлобуд-1» має збудувати другу чергу онкоцентру до кінця 2020 року. Зокрема, змонтують медичне і технологічне устаткування лікувально-діагностичний корпус блока №2, а також влаштують системи, мережі, ліфти, автомобільні дороги, благоустрій та озеленення.

Гарантійний строк складає десять років. На заробітну плату піде 12,53 млн грн., тобто 7% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 4,52 млн грн.

Роботи на 22% ціни угоди виконає субпідрядник ПрАТ «Південспецатоменергомонтаж».

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 171,45 млн грн.

Прі проведенні тендера кошториси у систему “Прозорро” не завантажували. Тому загальна вартість матеріалів та ресурсів не відома, що не дозволяє порівняти їх з ринковими.

Це не перший тендер “за таємними цінами”, який отримує “Трест Житлобуд-1” від ХОДА. В червні цього року компанія також отримала тендер Департаменту на будівництво першої черги онкоцентру по вулиці Лісопарківській, 4 у Харкові за 650,72 млн грн.

Таким чином, загальна вартість двох черг онкоцентру становить 820,60 млн грн.

«Трест Житлобуд-1» належить Олександру Харченку, колишньому депутату Харківської облради від Партії регіонів, а нині – члену виконкому Харківської міськради. Він також володіє вищезгаданим харківським субпідрядником «Південспецатоменергомонтаж».

На момент підписання першого договору Харківську ОДА очолювала Юлія Світлична, призначена тепер уже екс-президентом Петром Порошенком. А в листопаді президент Володимир Зеленський призначив на цю посаду Олексія Кучера, який до того пройшов у парламент від «Слуги народу» за округом №179 на Харківщині. Як пише «Харківський антикорупційний центр», до виборів Кучер був адвокатом, зокрема, захисником у справах щодо «кооперативної схеми Кернеса-Добкіна», «рюкзаків Авакова», судді Лазюка тощо.