СБУ затримала у Харкові поліцейського за хабар

Служба безпеки України затримала на хабарі за закриття кримінального провадження слідчого одного з районних відділів Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що старший лейтенант поліції вимагав від чоловіка, обвинуваченого у шахрайстві, 6 тисяч доларів. За таку суму слідчий обіцяв закрити кримінальне провадження та не притягувати підозрюваного до кримінальної відповідальності.

“Співробітники СБУ затримали хабарника у спальному районі Харкова під час одержання першого “траншу” в сумі 75 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Вирішується питання щодо здійснення затриманому повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, зокрема для встановлення участі у корупційних схемах працівників райвідділу.

Операція з викриття хабарника проводилась спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Національної поліції та під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.