«Повісити Порошенко»: за заклики в ефірі на Добкіна подали в суд

Фото: dyvys.info

Харківські активісти написали заяву до Державного бюро розслідувань на екснардепа Михайла Добкіна за його погрози в ефірі одного із українських телеканалів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення харківської організації «Світанок» на сторінці у Facebook.

Про заяву до ДБР за фактом погроз Михайла Добкіна на телеканалі ZIK у ГО «Світанок» повідомили сьогодні, 2 грудня.

«Вчора надіслали листа до ДБР щодо відкриття провадження за статтею 346.1 ККУ за фактом висловлювань Добкіна Михайла Марковича під час телепрограми “Кожен з нас президент” на телеканалі ZIK 26.11.2019 року, де він погрожував вбивством народним депутатам Верховної Ради України Петру Порошенку та Андрію Парубію, а також політикам Андрію Турчинову та Олегу Тягнибоку», – йдеться у повідомленні активістів.

У ГО «Світанок» посилаються на цитату з погрозами, які скандальний екснардеп озвучив в ефірі телеканалу: «Необхідно на місяць-два, максимум три, ввести в країні воєнний стан. І за законами воєнного часу на центральній площі, там, де пролилася перша кров людей, повісити Порошенка, Турчинова, це диво з керівництва «Свободи» Тягнибока», – сказав Добкін. Водночас Парубія Добкін запропонував «повісити догори ногами на Будинку профспілок в Одесі».

«Будемо уважно слідкувати, яка буде реакція ДБР у даному випадку, адже у аналогічному випадку в історії Федина/Звіробій вони відреагували досить оперативно, подивимось наскільки послідовне ДБР», – заявили активісти.

Як повідомляв Харків Times, Добкін закликав повісити Порошенка (відео).