Курсант, який влітку катапультувався з падаючого L-39, знову піднявся в небо (фото, відео)

Скріншот: Командування Повітряних Сил ЗСУ/Facebook

Курсант Харківського університету повітряних сил Олексій Биченко, який влітку катапультувався з навчального L-39 на критично малій висоті, знову підкорює небо.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Командування Повітряних Сил ЗСУ на Facebook.

Командування Повітряних Сил розмістило відео, на якому усміхнений Олексій Биченко наближається до військового літака L-39, а потім піднімається на ньому в небо.

Скріншот: Командування Повітряних Сил ЗСУ/Facebook

«З посмішкою на обличчі третьокурсник ХНУПС Олексій Биченко пірнає в хмари, літає в парі і дякує Богові за вдачу! Так, так! Це саме той Льоша Биченко, що влітку професійно впорався з катапультою L-39 на критично низькій висоті … », – йдеться в коментарі до відео.

На кадрах видно, що Олексій Биченко летить у парі з ще одним військовим літаком і виконує фігури вищого пілотажу.

 

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині загорівся тренувальний літак, пілот катапультувався.

2 липня 2019 року під час виконання курсантом третього курсу Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба чергового самостійного навчально-тренувального польоту на літаку Л-39 виникла нештатна ситуація – відмовив двигун. Пілот Олексій Биченко повідомив про це групу керівництва польотів і було прийнято рішення катапультуватися.

Як пізніше він розповів в інтерв’ю військовому кореспондентові, літак почав втрачати висоту, аеродром був ще далеко, а поруч населені пункти. Хлопець почав відводити падаючий літак подалі від людей, тому катапультувався вже на критично низькій висоті. Приземлення пройшло вдало, ніхто не постраждав. Але після цього курсант певний час провів у військовому шпиталі. У харківській авіаційній спільноті Харків Times заявляли, що згідно із законом авіації після катапультування курсанти вже ніколи більше не літають.

У той же час в ХНУПС ім. Кожедуба заявили, що курсант продовжить навчання і після всіх необхідних процедур, лікарсько-льотної комісії, буде допущений до польотів. І ось, менше, ніж через п’ять місяців Олексій Биченко таки знову підкорює небо!