Фірма, яка виконувала ремонт в “інфекційці”, під підозрою поліції – ХАЦ

Фото: ХАЦ/Facebook

На ремонті обласної дитячої інфекційної лікарні, яка знаходиться в «жахливому стані», освоїли понад 5 мільйонів гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського антикорупційного центру.

Як повідомляється, «5,62 млн. грн. за останні два роки перерахували на рахунки ТОВ «Фасад-Сервіс» за капітальний ремонт комплексу корпусів, з заміною електричних та сантехнічних мереж КЗОЗ «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня».

ХАЦ посилається на дані сайту «Є-Дата» – державного порталу публічних коштів.

Зазначається, що на початку 2018 року Департамент капітального будівництва ОДА уклав угоду з «Фасад-Сервіс» вартістю 19,3 млн. грн. А у грудні 2018 року була укладена ще одна угода, за якою підряднику на додаткові роботи запланували виділити ще 8,32 млн. грн.

Роботи планували виконати за кредитні кошти європейського банку.

Цікаво, що в 2018 році головний лікар КЗОЗ «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня» Дмитро Кухар казав про масштабні роботи.

«Проектом передбачено заміну 3800 кв. м покрівлі, половину робіт вже зроблено. Також вже замінено всі вікна – загалом 480. Залишилося зробити тільки відкоси. Будівельники взялися до капітального ремонту відділення крапельних інфекцій та діагностично-крапельного відділення. Вони будуть повністю відновлені – із заміною комунікацій, облаштуванням системи примусової вентиляції, – розповів генеральний директор закладу Дмитро Кухар. – Загалом буде зроблено дуже багато. Важливо, що деякі види робіт, які не передбачені проектом, але необхідність у них з’ясовується в ході ремонту, будуть виконані коштом обласного бюджету. Добре, що обласна адміністрація тримає цей процес на контролі, щоб зробити ремонт у повному обсязі».

Завершити роботи будівельники розраховували до кінця квітня 2019 року.

Фото: ХАЦ/Facebook

В серпні 2019 року Кухар також коментував ремонтні роботи.

«Уже зробили практично всі дахи, замінили велику кількість вікон на енергоощадні. Зараз проводять капітальний ремонт боксів першого поверху, – повідомив головний лікар Обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар. – Ці бокси нестимуть досить велике навантаження щодо госпіталізації хворих на кір, вітрянку, особливо небезпечні інфекції, а також грип, лихоманку неясного генезу. Спецбокси матимуть окремі виходи на вулицю, посилену ізоляцію тощо. 1 крило крапельного відділення вже відремонтовано, зараз роботи йдуть у 2-му, на черзі – третє».

А за три місяці риторика Кухара змінюється. Проведені роботи він майже не згадує та жаліється на відсутність коштів.

«На превеликий жаль, того фінансування, яке отримує лікувальний заклад, вистачає не в повному обсязі. Ті гроші, які виділялися сюди, зрозуміло, що їх було недостатньо», – пояснював Дмитро Кухар, який очолює заклад протягом 15 років.

В Харківському антикорупційному центрі також повідомляють, що харківські правоохоронці підозрюють посадові особи ПП «Фасад-Сервіс» у незаконному заволодінні коштами на суму 5,1 млн. грн. під час реконструкції гуртожитку профтехосвіти у м. Дергачі.

Нагадаємо, голова ХОДА Олексій Кучер назвав стан лікарні, на яку Департамент цієї ж ОДА витратив вже 5,6 млн. грн., жахливим.

Як повідомляв Харків Times, Кучер обіцяє, що винні в жахливому стані дитячої інфекційної лікарні відповідатимуть за це (фото)