Війна в Україні: сім обстрілів, загинули два військовослужбовця

1 грудня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російські окупаційні війська здійснили два обстріли: поблизу Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; біля Зайцевого – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

П’ять ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ” Схід”: неподалік Лебединського – з РПГ та великокаліберних кулеметів; у районі Новогригорівки – з мінометів калібру 82 мм; поблизу Красногорівки – з великокаліберних кулеметів; біля Павлополя – з СПГ та стрілецької зброї; неподалік Широкиного – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

“Вчора, 1 грудня, під час виконання бойового завдання, на невідомих вибухових пристроях підірвалися два українських військовослужбовця. Внаслідок вибухів наші воїни отримали поранення, несумісні з життям, і померли на місці підриву”, – йдеться у повідомленні.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає.