Студент-іноземець з Харкова намагався ошукати двох українських аграріїв (фото)

Фото: ГУ СБУ у м. Києві та Київській області / Facebook

Служба безпеки України затримала у Києві громадянина однієї з країн Центральної Африки, який намагався заволодіти грошима двох українських аграріїв.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

27-річний іноземний студент одного з харківських вишів планував привласнити гроші українців через використання схеми, більш відомої як “шахрайство з чорним доларом”. Через мережу Інтернет він пропонував послугу з виготовлення підроблених грошей, використовуючи нібито новітні хімічні суміші та технології “виробництва”. Для цього клієнти мали перерахувати іноземцю власні кошти у розмірі відповідно до замовлення.

Співробітники СБУ задокументували факт спроби привласнення фігурантом справи 100 тис. доларів українських аграріїв. “Зі справжніх купюр, отриманих від бізнесменів, фальшивомонетник обіцяв їм виготовити вдвічі більшу суму”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали іноземця в одному зі столичних готелів під час одержання грошей.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу тривають слідчі дії.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України.