У харківському метро “загасили” пожежу (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вночі 29 листопада на станції метро “Південний вокзал” відбулися спільні тактико-спеціальні навчання, мета яких – відпрацювати навички порятунку пасажирів під час надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж.

Про це  Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради

У навчаннях взяли участь працівники метрополітену, поліцейські, медики і близько 80 рятувальників. Також було задіяно 11 одиниць спеціальної техніки. Учасники навчань відпрацьовували дії у випадку умовної пожежі у вагоні електропоїзда.

За легендою, машиніст, рухаючись зi ст. м. «Холодна гора» до станції «Південний вокзал», отримав повідомлення, що у третьому вагоні сталося загоряння. Він передав інформацію диспетчеру, а також на «Південний вокзал». Після прибуття машиніст і персонал станції надали допомогу пасажирам в евакуації, викликали рятувальників.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За інформацією прес-служби ДСНС у Харківській області, на момент прибуття рятувальників площа умовної пожежі складала близько 15. кв.м, приміщення станції і виходи мали задимлення.

Як розповів начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, основну пожежну небезпеку становить потяг, який перевозить в години “пік” до 250 осіб в кожному вагоні.

“Пожежне завантаження вагона таке, що вагон вигорає буквально за лічені хвилини. Це тягне за собою небезпеку не тільки для пасажирів поїзда, а й людей, що знаходяться на станції. Тому такі навчання проводяться щорічно на станціях Харківського метрополітену”, – розповів Волобуєв.

Під час ліквідації умовної пожежі рятувальники допомогли двом постраждалим і організували евакуацію персоналу, що залишився. Локалізувати надзвичайну ситуацію вдалося за 13 хвилин.

Фото: kh.dsns.gov.ua

 

Фото: kh.dsns.gov.ua

Крім цього під час роботи підрозділу рятувальників знайшли підозрілий предмет, тому довелося викликати радіаційно-хімічну службу. Фахівці встановили, що ємність з невідомою рідиною герметична. Далі хіміки помістили її у спеціальний контейнер і транспортували на поверхню для подальшої утилізації.

Протягом 20 хвилин всі задачі, поставлені керівництвом навчань були виконані, пролунала команда «Відбій».